Министърът на околната среда на Доминиканската република Орландо Хорхе Мера беше

...
Министърът на околната среда на Доминиканската република Орландо Хорхе Мера беше
Коментари Харесай

Екзекутираха министър със седем изстрела в кабинета му

Министърът на околната среда на Доминиканската република  Орландо Хорхе Мера беше убит в кабинета си. Той е бил погубен от собствен другар от детинство, който се е предал след стрелбата. Мотивите му към този момент са незнайни, показва Ройтерс. Източници, близки до следствието, идентифицираха килъра като Мигел Крус. Той е прочут предприемач и от известно време имал спорове с приятеля си, поради политиката в отбрана на околната среда, която министърът ревниво провеждал. Пред публицисти чиновници на министерството описаха, че са чули най-малко седем изстрела от вътрешността на постройката. Малко по-късно на място са пристигнали полицейски елементи.

55-годишният Орландо Мера има две деца. Той бе министър на околната среда на карибската страна от август 2020 година. Мера е наследник на починалия някогашен президент на Доминиканската република Салвадор Хорхе Бланко. Синът на убития министър пък е народен представител.

В изявление от март тази година Мера показа, че за по-малко от две години на поста е завел в съда към 2300 сигнала за нарушение на екологични разрешителни и за противозаконна сеч, отбелязва Агенция Франс Прес. След като умъртвил министъра, бизнесменът отишъл в черква и се изповядал пред духовник. 56-годишният Крус се предал, когато служителите на реда му дали обещание, че няма да го гръмнат, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на представители на управляващите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР